English | Castellano

Actualitat destacada

JORNADA DE PORTES OBERTES A LES OBRES DE CONSTRUCCIÓ DEL NOU HOSPITAL DE LA GARROTXA- OLOT.
13 10 2010

El passat dia 3 d’octubre, els veïns d'Olot van poder visitar per primera vegada les obres del nou hospital comarcal de la Garrotxa, i conèixer de primera mà els detalls del nou edifici, que té com a data prevista de finalització l’any 2012. L’acte va ser presidit per la Consellera de Salut, Marina Geli.
Les obres de l’hospital estan avançades i continuen amb el ritme previst. A final d’aquest any, les estructures estaran enllestides. L’edifici que s’està construint està situat al sector de sota el Mas Subiràs, entre el Riudaura i la ronda del Pla de Dalt. Està integrat en aquest entorn, ja que per la banda que dóna a la ronda, on hi ha l’accés principal, es veu un edifici de poca altura. Per la banda contrària, la més propera al riu, en canvi, es veuen les diverses plantes de l’immoble.
El juny de 2005, el DOGC publicava la licitació per adjudicar l'avantprojecte del nou hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa. Es va adjudicar a Sanabria Arquitectes Associats i Arquitectura Ingeniería Salud. L'abril de 2009, el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya va aprovar la construcció del nou hospital, i al juliol es van adjudicar les obres a Sacyr i Tau per un valor de 32,4 milions d’euros, i l’equipament té d’uns 10 milions més. La Direcció d’Execució va ser adjudicada l’agost de 2009 a la U.T.E formada per els Arquitectes Tècnics Virgínia Otal, Vidal García, Josep Mª Oller i Enric Peña.
El dia 7 de novembre de 2009 el president de la Generalitat, José Montilla, i la Consellera de Salut, Marina Geli, van col•locar la primera pedra. L’Hospital d’Olot serà part central de l’aliança estratègica del sector públic sanitari entre La Garrotxa, Osona i el Ripollès.


DIARI EL PUNT DE GIRONA
by Aspid ASD      Nota legal