English | Castellano

Actualitat destacada

REPORTATGE SOBRE SOSTENIBILITAT AL PAVELLÓ DE SANT MANEL
14 03 2013

El passat 13 de març, el programa El Medi Ambient de TV3 va emetre un reportatge sobre sostenibilitat i eficiència energètica al Recinte de l’Antic Hospital de Sant Pau, actualment en rehabilitació i reforma.
Dels diferents pavellons que conformen el Recinte Històric, AT3 ha participat a l’elaboració de la documentació econòmica i posterior direcció d’execució de les obres, del Projecte de Rehabilitació del Pavelló Sant Manel, escenari de gran part de la gravació del reportatge.
La rehabilitació d’aquest pavelló va ser encarregada per la Fundació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a l’arquitecte Víctor Argentí Salvadó, per adequar-lo al nou ús de Seu de la Universitat de les Nacions Unides. També està previst l’acolliment de la seu de la Casa Àsia, actualment situada al Palau Baró de Quadras (Eixample)
L’Hospital de Sant Pau és un conjunt modernista dissenyat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner al 1901, i va estar en funcionament com a hospital fins l’any 2009. En l’actualitat s’està realitzant una important reforma dels pavellons per poder allotjar els diferents usos als que es destinaran.
L’energia geotèrmica, aïllaments i elements domòtics demostren que un recinte històric i artístic també pot assolir la màxima eficiència energètica.


FITXA PAVELLÓ SANT MANEL

REPORTATGE EL MEDI AMBIENT TV3
by Aspid ASD      Nota legal