English | Castellano

Actualitat destacada

RCR ARQUITECTES PREMI PRITZKER ARQUITECTURA 2017
06 03 2017

L’estudi d’Olot RCR Arquitectes, format per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, ha guanyat el Premi Pritzker 2017, atorgat per primera vegada de forma col·lectiva a un despatx d’arquitectura.
En aquesta ocasió, el jurat del Premi Pritzker ha volgut premiar l’estreta col·laboració entre els tres projectistes, que dura més de trenta anys de professió, així com la recerca de l’universalitat des del contacte amb les seves arrels. També es destaca que "busquen connexions entre l'exterior i l'interior, cosa que dona com a resultat una arquitectura emocional i experiencial".
Entre les obres més destacades del trio d'arquitectes hi ha el pavelló del restaurant Les Cols, d'Olot (1990); l'espai públic del teatre La Lira, de Ripoll (2003-2011); la Bodega Bell-Lloc, de Palamós (2003-2007); la Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver, a Barcelona (2007); el museu Soulages, a Rodez (2008-2014); el centre d’art integrat al Castell de Negrapelissa (França), i el crematori de Hofheide (Bèlgica).
AT3 Arquitectes Tècnics va tenir ocasió de col·laborar amb ells al 1999, en la construcció de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat de Girona, “edifici d’un cos blanc, compacte, d’imperant racionalisme on la llum penetra a través de perforacions, com ara les dels patis centrals, creant un interior obert i diàfan. Tres prismes paral·lels que descansen sobre un sòcol inclinat conformen l’edifici d’on sobresurt (cap al nord) una caixa de vidre fumat que conté l’auditori.”
Aquest és el quart despatx d’arquitectes guanyadors d’un Premi Pritzker amb els que AT3 ha tingut la sort de col·laborar, després dels premis a Tadeo Ando (1995), Rafael Moneo (1996) i Eduardo Souto de Moura (2011).


FACULTAT CIÈNCIES JURÍDIQUES GIRONA

PREMI PRITZKER 2017
by Aspid ASD      Nota legal