English | Castellano

Actualitat destacada

ESTRENA DE LA CIUTAT DE LA JUSTÍCIA
19 06 2009

La Ciutat de la Justícia de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat, portada a terme per la oficina tècnica d'AT3, disposa d’una superfície construïda de 232.368 metres quadrats on es desenvolupen activitats judicials i empresarials. El recinte acull uns 3.000 treballadors i rep més 13.000 visitants diaris. La inversió total ha estat de 320 milions d'euros, 255 dels quals han estat destinats a les obres.
Els edificis que constitueixen la Ciutat de la Justícia se situen en dos grans solars amb una superfície total de 53.062 metres quadrats separats en dues zones:

•El primer correspon al solar que estava ocupat per l'antiga Caserna de Lepant. Limita al Nord amb l'avinguda del Carrilet (terme Municipal de l'Hospitalet de Llobregat) i al sud amb la Gran Via dels Corts Catalanes.
•El segon solar està situat íntegrament al terme municipal de l'Hospitalet de Llobregat i queda al nord del primer solar.

El conjunt de vuit edificis de planta rectangular (denominats I, P, C, D, F, G, H, i J), de diferents colors, formes i altures, amb un màxim de 14 plantes (edifici I), completen el complex. Quatre d'aquests edificis (I, P, C i F) estan units per un element de circulació denominat atri que distribueix 130 òrgans judicials d'instrucció, entre ells les sales penals i civils.
La distribució respon a la necessitat d'establir tres zones de circulació independents: la primera per al públic que accedeix a les sales de vistes des de l'atri; la segona, restringida per a jutges i funcionaris, i, una tercera, en exclusiva per als detinguts mitjançant uns ascensors que provenen directament de les cel•les. Altres dos dels edificis no connectats a l'atri també tenen usos judicials (G i H) i els dos restants (D i J) han estat dissenyats per a usos auxiliars i complementaris.
by Aspid ASD      Nota legal