English | Castellano

Actualitat destacada

PREMI CATALUNYA CONSTRUCCIÓ 2017 PER A L'ESPAI BOMBERS DE BARCELONA
07 07 2017

L’Espai Bombers- Parc de la Prevenció de Barcelona, ha estat guardonat amb el Premi Catalunya Construcció 2017 en la Categoria de Intervenció en Edificació existent.
Us recordem que el projecte va ser promogut per l’Ajuntament de Barcelona (BIMSA) i és obra dels arquitectes Miguel Roldán i Mercè Berengué, amb direcció d’execució de Enric Peña i Ramon Sellarès (AT3).
La intervenció a l’edifici ha consistit en la rehabilitació integral, conservació i adequació dels elements tipològics més importants de l’antic parc de bombers del carrer Lleida, pioner a Espanya i construït amb motiu de l'Exposició Internacional del 1929.
El jurat ha valorat molt positivament “(...) un projecte sorprenent amb un resultat que és senzill només en aparença, que intervé amb respecte pel preexistent, sense renunciar a introduir aquells elements que transformen l’edifici en una obra capaç d’acollir un nou ús i una nova vida. Amb una proposta estructural agosarada, el resultat presenta formes equilibrades i sense estridències, traspassant tot el protagonisme al contingut que s’exposa en la seva gran nau central. La resolució del projecte esdevé igualment un homenatge a la tasca esforçada, pionera i en tantes ocasions heroica dels bombers de Barcelona (...)”
El nou equipament combina l’espai museístic del cos de Bombers de Barcelona, un centre de formació i exposicions, i un casal de l’Associació de Bombers jubilats. L’espai pretén convertir-se en un centre de referència a nivell nacional i internacional en la divulgació i prevenció de catàstrofes i emergències.


ESPAI BOMBERS-PARC DE LA PREVENCIÓ DE BARCELONA

PREMIS CATALUNYA CONSTRUCCIÓ 2017
by Aspid ASD      Nota legal