• PISTA HELIPORT VALL D'HEBRON
Noticia Imagen portada
PISTA HELIPORT VALL D'HEBRON
EN MARXA EL NOU HELIPORT DE L'HOSPITAL VALL D'HEBRON

L’Hospital de la Vall d’Hebron ha estrenat el nou Heliport d’Emergències Mèdiques (SEM) situat a la coberta de l’Hospital de Traumatologia, dins del recinte hospitalari general.

La construcció ha consistit en la creació d’una plataforma octogonal d’alumini, muntada sobre una estructura d’acer a la coberta de l’ala oest l’edifici de Traumatologia, amb capacitat per a suportar el pes de la pista d’aterratge dels helicòpters medicalitzats, que fins ara aterraven a l’altra banda de la Ronda.

D'aquesta manera, el pacient és evacuat des de la pista d'aterratge a la coberta de l'edifici, fins a uns ascensors que connecten directament amb urgències de traumatologia, o portats des d'allà a una altra àrea del recinte hospitalari, reduint així un temps de resposta vital per a pacients molt greus.

El projecte, promogut per Institut Català de la Salut (amb gestió d’Infraestructures de la Generalitat de Catalunya), és de Casa Solo Arquitectes i el despatx AT3 ha participat com a Directors d’execució de les obres.

La dificultat de la construcció ha sigut màxima, no només pel repte constructiu i perquè es feia dins del recinte hospitalari en ús més gran de Barcelona, sinó també per haver coincidit en el temps amb l’estat d’emergència per la pandèmia de la Covid-19.

https://www.ccma.cat/324/el-nou-heliport-de-vall-dhebron-permet-traslladar-el-pacient-a-urgencies-en-dos-minuts/noticia/3132584/